+381 69 280 42 99

Dekorativna tehnika Velvet

Velvet tehnika zidova

Dekorativni premaz Velvet stvara osećaj delikatnog, bisernog premaza mat svile na zidovima. Šare stvorene na dekorativnom premazu daju zapanjujuće efekte igre svetlosti i senke. Ovaj prelepi dekorativni premaz može iznenađujuće da se razlikuje od zasićeno-kompaktnog do fino-nežnog.

Velvet daje prostoriji neobičan izgled i kombinuje se sa najsavremenijim dizajnom enterijera. Velvet je prozračna i vodootporna boja. Boje se mogu nanositi na različite prethodno obrađene površine kao što su cement, gips, gipsane ploče i drvo.

Dekorativni premaz Velvet će, nesumnjivo, Vašem enterijeru dodati eleganciju i atmosferu luksuza.

Način primene :

Zidovi, pre nanošenja dekorativnih maltera, treba da budu kvalitetno poravnati i malterisani.

Pre nanošenja, zid se mora premazati kompozicijama koje odgovaraju odabranoj površini. Poželjno je završiti grube radove pre nanošenja kako bi se izbeglo zagađenje. Proizvodnost procesa se mora održavati. Svaki naneseni sloj mora da se osuši da bi se dobio izdržljivost. Prema ovim pravilima premaz postaje izdržljiv, kvalitetan i elegantan.

Korak 1: Temeljno farbanje površine. Prajming – nanositi prajmer na čvrstu i dobro osušenu podlogu valjkom. Razblaživanje vodom do 30%. Vreme sušenja - 8 sati. Površina mora biti bez hrapavosti i žljebova; takođe mora biti bez ogrebotina.

Korak 2: Nanošenje prvog sloja dekorativnog premaza – valjkom naneti dekorativnu boju razmućenu sa 30-50% vode. Vreme sušenja boje - ne manje od 4-6 sati. Za nanošenje prvog sloja ne koristi se više od 10% boje, odnosno 10% boje sipamo u posudu i razblažimo jedan prema jedan vodom.

Korak 3: Završni sloj i zaglađivanje - nanesite dekorativnu boju špatulom ili valjkom. Nakon 2-3 minuta zagladiti površinu čistom lopaticom kružnim ili višesmernim pokretima bez pritiska (za željeni efekat naneti 2-4 puta).

Velvet tehnika zidova Dekorativna tehnika Velvet

Dobitnik priznanja firme od poverenja za odličnu reputaciju i doslednost u radu, kao i za korektnu saradnju sa klijentima i poslovnim saradnicima.

firma-od-poverenja