+381 69 280 42 99

  Kako boja zidova utiče na raspoloženje? 

Enterijer doslovno predstavlja našu ličnost (ukoliko ga sami uređujemo). Samim tim boja zidova dosta govori o nama. Da li ste znali da boje koje nas okružuju dosta utiču na raspoloženje?

Boje zidova imaju značajan uticaj na raspoloženje, ali mogu da promene oblik prostorije, veličinu prostora i izgled nameštaja koji se nalazi u prostoriji.

U današnjem blogu predstavićemo kako određene boje mogu uticati na sam prostor, ali i na Vas.


Oker boja
Oker boja razvija kreativu, podiže raspoloženje i poboljšava funkciju mozga. Međutim, preporuka je izbegavati je u dečijoj sobi.

Crna boja
Crna boja predstavlja najelegantniju boju koja stvara jasnoću i dobru ravnotežu sa belom bojom. Ipak crnu boju koristite u malim dozama za akcenat, jer previše crne izaziva nervozu i depresiju

Žuta boja
Žuta boja oduvek asocira na proleće, pa samim tim i na sreću. Iako izaziva lepo raspoloženje, produktivnost i koncentraciju, previše žute boje u prostoriji može dovesti do mučnine i glavobolje.

Zelena boja
Poznato je da zelena boja smiruje i odmara oči, jer se vezuje za prirodu. Ona je čest izbor za glavnu boju enterijera jer oslobađa stres i pomaže u opuštanju nakon narednog dana. Zbog toga je odličan izbor za dnevnu sobu.

Narandžasta boja
Možda niste znali da je narandžasta boja odličan izbot za trening prostore, jer izaziva uzbuđenje i entuzijazam. Takođe, ova boja se koristi na gradlištima ili mestima gde je moguća opasnost od povrede zato što je lako uočljiva.

Plava boja
Plava boja je, takođe, umirujuća i opuštajuća pa je zato najčešći izbor za spavaće sobe i kupatila. Tirkizno plava je boja opuštenosti, dok tamno plava može izazvati osećaj tuge. Pastelno plava boja je hladna, a svetlo plavu treba kombinovati sa toplim I prijatnim bojama nameštaja.

Roze boja
Roze boja se smatra ženskom bojom i ukazuje na nežna osećanja. Jaka roze boja predstavlja luksuz, dok svetla umiruje.

Ljubičasta boja
Ljubičasta boja je bogata boja koja ukazuje na luksuz i kreativu. Ona se dobro kombinuje sa crnom, belom i srebrnom. Boja lavande donosi mir, pa je možete koristiti za kuhinju i dnevni boravak.

Crvena boja
Crvena boja podstiče ljude na lepe razgovore u trpezariji ili dnevnom boravku. Takođe, ova boja se smatra stimulansom spavaćoj sobi, ali prigušeno svetlo daje crvenoj boji efekat elegancije.

Verujemo da smo Vam bar malo olakšali izbor boje za Vaše nove zidove. Naš tim je tu da Vam pomogne u izboru i učini Vaš dom osveženim i prelepim ambijentom koji ćete rado pokazivati drugima.k.



Dobitnik priznanja firme od poverenja za odličnu reputaciju i doslednost u radu, kao i za korektnu saradnju sa klijentima i poslovnim saradnicima.

firma-od-poverenja